Posted on

Ry Håndbold er pilotklub I samarbejdet med Mary Fonden og Mikkel Hansen

_MG_5783

Ry Håndbold er stolte over at være blevet udvalgt som pilotklub i Mary Fonden og MH24 – Foreningen Mikkel Mod Mobnings fælles initiativ for sammenhold og mod mobning i børnehåndbolden, som blev præsenteret tidligere på året.

De to organisationer er i samarbejde med Red Barnet og TrygFonden i øjeblikket i gang med at udvikle programmet, der skal gøre det nemt og sjovt at styrke fællesskabet blandt 6-12-årige på banen. Ry Håndbold bidrager – sammen med fire andre håndboldklubber og interessenter fra håndbolden – til denne udvikling med vores mange års erfaringer med træning af børn og unge. Programmet vil også blive testet af spillere, trænere og forældre i Ry Håndbold, når det i løbet af sommeren ligger klar.

Det er en meget spændende proces både i forhold til at få mulighed for at komme med input til procesarbejdet med Mary Fonden og MH24, men også i forhold til konkrete tanker om hvordan vi i Ry kan bruge den viden og ideer som arbejdet bringer frem, siger Betina Lyng, som er klubbens repræsentant i arbejdsgruppen med Mary Fonden og MH24.

Vi glæder os meget til at kunne involvere vores spillere, trænere og forældre, når arbejdsgruppen er klar til at introducere programmet i de udvalgte pilotklubber. I Ry Håndbold er en vigtig del af foreningskulturen respekt for hinanden og at give ”rum til udvikling uanset niveau” – derfor var det helt naturligt for os at takke ja til deltagelsen i arbejdsgruppen, udtaler formanden for Ry Håndbold, John Madsen

Planen er, at det nye initiativ skal være klar til udrulning i alle landets håndboldklubber inden årets udgang.

Foruden Ry Håndbold er KLG Håndbold, FIF Håndbold, Køge Håndbold og Silkeborg IF Håndboldklub involveret i arbejdsgruppens udviklingsarbejde.

Fakta om mobning og mistrivsel i fritidslivet

Børn trives ikke automatisk, når de er sammen i deres fritid. En undersøgelse udarbejdet af Center for Ungdomsstudier i 2015 for Mary Fonden, Red Barnet, DBU og TrygFonden viser, at tre ud af ti børn, der går til en fritidsaktivitet, har oplevet at blive holdt udenfor, og hvert 8. barn er helt stoppet til en fritidsaktivitet pga. mobning eller mistrivsel.