Posted on

De små leger med håndbolden

Skærmbillede 2017-08-31 kl. 09.51.03

Ry Håndbold starter op for de mindste børn nu. Der øves bl.a. i motorik, tålmodighed og fællesskabsglæde. Kom og prøv!

De små leger med håndbolden

Sensommeren er for mange af os lig med starten på en ny sæson med fritidsaktiviteterne. For mange af de helt små poder er det første gang, de overhovedet bliver medlem af en klub. I Ry Håndbold byder de børn helt ned til 3-års alderen indenfor for at prøve den populære holdsport.

Trille Trolle hedder holdet for de 3-5-årige. Naturligvis ikke med fodfinter, som det første de skal lære. Tværtimod. Her spilles der med bolde i forskellige størrelser, der er bamser i målene og der leges på aktivitetsbane.
“Det er alle mulige lege, der styrker motorikken og samtidigt er sjovt. Rigtig træning sker først i de næste rækker – de små skal bare have det sjovt og få en god føling med hinanden, boldene og hallen. Men vi øver også den svære kunst at kaste/gribe og så skyder vi rigtig meget på mål”, fortæller Astrid Lynge, der er en af de frivillige for den yngste årgang af måske spirende talenter.

“Vi tænker overhovedet ikke i, om den ene eller anden dreng eller pige kunne blive en god målmand eller stregspiller – det er alt for tidligt”, fortsætter Astrid.
I stedet håber Ry-træneren, at de små finder glæden ved boldspillet og kunne tænke sig at fortsætte til næste år. ”Jeg var meget imponeret over, hvor dygtige børnene blev sidste år – de kunne drible afsted med boldene – og skyde på mål i fuld fart”.

Trille Trolle er et forældre/barn tilbud, hvor forældrene deltager aktivt sammen med børnene, og dermed med til at skabe et sjovt aktivt fællesskab omkring holdet.

Der spilles i Ry Hallerne på udvalgte lørdage fra kl. 9.00-10.00. ”Det er en hyggelig start på weekenden og hvor børnene er friske og glade. Så vi håber på at se rigtige mange børn og deres forældre ved opstart den 9. september”, afslutter Astrid Lynge.

Træner mangler til U6
Både Trille Trolle, U6 (0. klasses børn) og U8 (1. og 2. klasse) er hold med både piger og drenge sammen. Mens træning startes op i september for Trille Trolle og U8, ser det anderledes usikkert ud for U6. Her mangler Ry-klubben frivillige, som kunne være forældre eller store søskende, til at træne og stå for holdet.
“Indtil videre må vi henvise til vores andre årgange for de mindste, men skulle der melde sig voksne eller en ungtræner til at stå for U6-holdet, åbner vi gerne op og tilbyder haltid til dem også,”, fortæller formand i Ry Håndbold, Bjarke Andersen.

Ligeledes på Trille Trolle kunne Astrid Lynge og hendes medtrænere godt bruge flere frivillige kræfter til at holde styr på alle de søde, små spirrevipper, fortæller Ry Håndbold.

1. klasse træner på Mølleskolen
Netop haltid og trænerkapacitet har for ét hold betydet, at træningsstedet ikke hedder Ry Hallerne men i stedet Mølleskolens hal. Det gælder for U8, 1. klasse.

Stævnerne er seje
Selv om man spiller på små mål som U8, kan man jo godt deltage i stævner, hvor børnene spiller kampe mod andre klubber. Det er de såkaldte “skumbold-stævner” eller DHF Totalhåndbold-stævner. Ry Håndbold er også vært for stævnerne med jævne mellemrum. “Det er børnenes første møde med “rigtige” modstandere, og det synes de oftest er sejt at komme til”, fortæller Bjarke Andersen med et smil. “Der bliver arbejdet for sagen, og så får den lidt ekstra, når bedstemor og bedstefar kigger på”, slutter Bjarke.

Udover stævnerne arrangerer Ry Håndbold også mini-håndboldskole i år. Den er for 5-8-årige drenge og piger, og datoen er 22.-24. september. Her kan børnene prøve, hvordan det er at gå til håndbold og få et nyt trick eller to med hjem. Tilmelding til mini-håndboldskole sker via klubbens hjemmeside.

Træningstider for de yngste hold i Ry Håndbold:

  • –  Trille Trolle: Udvalgte lørdage i Ry Hallerne med start 9. september kl. 9.00-10.00
  • –  U8, 1. klasse: Fredage 16.30-17.45 i Mølleskolens hal, første træning fredag 8. september
  • –  U8, 2. klasse: Onsdage 15.30-16.45 i Ry Hallerne, hal A), første træning onsdag 30. augustMere information på ryh.dk og facebook.com/RyHaandbold/